Idén till den här maten kommer från feeders.
Råbiff med rökt smör och dillfrögurka
4 portioner
100 g smör (det blir över till senare)
200g gott kött till råbiff, tex ryggbiff
Salt
Nymald svartpeppar
dillfrögurka:
0.5 gurka
2 tsk salt
1 msk ättika
1 tsk dillfrö
1 msk socker
2 msk vatten
Lägg smöret i en metallform och ställ på grillen och stå kvar tills det har lagom röksmak, ca 45min.
Dela gurkan på längden och skiva den. Salta gurkan så vätskan går ur. Blanda ättika, dillfrö, socker och vatten och låt koka upp. Sila ättiksspadet, skölj av saltet från gurkan. Häll ättiksspadet över gurkan och låt stå en halvtimme i kylen.
Skär köttet i små tärningar. Ringa smöret över vid servering och servera gurkan till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar