lördag 18 februari 2017

Strösselkakor

Tipset om dessa snabba goda småkakor kommer från Bara en kaka till.

Strösselkakor
ca 30st
100 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
färgglatt strössel till garnering

Rör smör mjukt ihop med socker och vaniljsocker. Rör ner äggulan. Blanda ner de torra ingredienserna och knåda sedan ihop en degen. Rulla degen till två lika långa rullar, ca 3 cm i diameter och ställ i kylen i ungefär en timme. Sätt sedan ugnen på 175C, och dela varje rulle i ca 15 skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper och tryck fast lite strössel på varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min, de ska knappt få färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar