torsdag 2 februari 2017

Marshmallowsbrownie


Marshmallowsbrownie
12 - 20 bitar
100 g mörk choklad
125 g smör
3.5 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
0.25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 påse minimarshmallows, ca 280 g
Chokladkrisp
100 g mörk choklad
100g mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och rör ner det. Tillsätt sockret och låt det svalna. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver till en slät smet.

Bred ut smeten i en form på 20*30cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20min. Häll över minimarshmellowsen. Stäng av ugnen och stoppa in kakan 5min till.

Smält chokladen, rör ner smöret och blanda med rice krispies och bred ut över kakan. Ställ in i kylet och låt bli helt kall innan du skär upp den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar