Iden om att variera de vanliga semlorna med macrons med samma smakspektrum kommer från Mina bakverk.
Semmelmacarons
ca 30st
200 gram mandelmassa
4 äggvitor
215 gram florsocker
2 msk malen kardemumma
Vaniljsmörkräm:
200 gram smör
180 gram florsocker
1 vaniljstång, urskrapad
1 äggula
Sätt ugnen på 150 grader. Mät upp mandelmjöl samt florsocker, sikta genom en finmaskig sil och blanda i en skål. Riv mandelmassan och blanda med en av äggvitorna. Vispa äggvitorna. Vänd försiktigt i mandelmjölsblandingen. Rör ner mandelmassan försiktigt. Klicka ut till 5-7cm stora rundlar på en plåt. Grädda i ca 15min.
Rör smöret mjukt och blanda i florsocker och vaniljsocker. Rör vitt och fluffigt och blanda sen i ägget. Lägg på mandelbottnarna när de har svalnat och lägg ihop dem två och två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar