Chokladgifflar
24 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
50 g smör
30 g hackat syltat apelsinskal
100 g riven mandelmassa
50 g finhackad choklad
1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering
Rör socker och smör poröst, blanda ner ägget. Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen, låt jäsa i 20min. Knåda och kavla ut degen till tre runda plattor. Sporra ut 8 snibbar ur varje platta. Klicka på fyllningen. Rulla ihop snibbarna och forma dem till gifflar. Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa i ca 40 min.
Grädda i 250 grader i ca 5 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar