På Expressen hittade jag ett smaskig ersättning till vanliga semlor
Semmelkladdkaka
8 bitar
150 g smör
50 g mandelmassa
3.25 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
4 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor
3 ägg
Topping:
75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde
Florsocker
Smör till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mortla kardemummakärnorna. Rör samman alla ingredienser utom mandelmassan. Riv och rör ner mandelmassan när smeten är slät. Smörj en form med avtagbara kanter. Grädda i 25-30min.
Låt kakan svalna. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Vispa grädden och bred ut över kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar