fredag 6 maj 2022

Panforte


Panforte
12 bitar
200 g hasselnötter
1 krm mald kanel
1 krm mald nejlika
1 krm mald muskot
1 krm mald svartpeppar
1 msk kakao
1 apelsin
1 dl vetemjöl
1.5 dl socker
4 msk honung
2 msk rumsvarmt smör

Klä en springform med bakplåtspapper och smörj den. Sätt ugnen på 150 grader. 

Rosta hasselnötterna i 10-15min i ugnen. Gnugga nötterna när de kommer ut. Blanda nötterna med kryddorna och mjölet. Tvätta och riv skalet från apelsinen och blanda ner. 

Pressa apelsinen ner i en kastrull, häll i socker och honung och låt sen sockret smälta på låg värme. Låt sen puttra tills sockret är gyllene. Blanda med nötblandningen och häll sen snabbt ut i formen och jämna ut lite slarvigt. Grädda i 15-20min i ugnen. 
Låt svalna innan du skär kakan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar