onsdag 27 januari 2021

Pupusas med kålsallad från El Salvador

Pupusas
6 portioner
500g fläskkarré
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 paprika
1 lök
olja
1 liter majsmjöl
2 tsk salt
6 dl vatten
1 burk kidneybönor
3 dl riven mozarella
olja

Strimla fläskkarrén och stek i olja. Salt och se till att den blir ordentligt brynt. Dela löken och paprikan grovt. Mixa karré, krossade tomater, paprika och lök. Mosa bönorna. Blanda majsmjölet med salt och vatten. Forma till en ganska lös deg. Ta deg och platta ut till en handflatestor platta som är några millimeter tjock. Lägg ungefär en tesked var av fyllningarna. Forma till en boll och platta sen ut. Stek i olja tills den får fin färg, vänd då och stek tills andra sidan med får färg. 

Kålsallad
6 portioner
0.5 vitkålshuvud
0.5 lök
2 morötter
5 dl kokande vatten
1.5 dl äppelcidervinäger
2 tsk oregano
2 tsk salt

Strimla vitkålen, strimla löken tunt och riv morötterna grovt. Häll det kokande vattnet över. Låt stå i 10min. Häll av vattnet. Blanda med oregano och salt och häll över vinägern. Lägg i en burk och låt stå i kylen över natten. 

Servera pupusas med kålsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar