söndag 30 juni 2019

Stekt kyckling med potatissallad


Stekt kyckling med potatissallad
4 portioner
2 tsk paprikapulver
5 msk olja
4 skinnfria kycklingfileer
potatissallad:
400g färskpotatisar
1 knippe gräslök
8 körsbärstomater
3 msk olja
1 msk pressad citron

Blanda paprikapulver och olja, häll över kycklingen och låt marinera i en halvtimme. Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek tills kycklingen har fått fin färg. Häll över marinaden och sänk värmen och låt kycklingen tillagas färdigt, vänd då och då.

Skrubba potatisen och koka den i ca 10 minuter tills den är mjuk. Häll av vattnet. Klipp gräslöken i små bitar och halvera tomaterna och blanda med potatisen. Blanda olja och pressad citron och ringla över.

Servera gärna ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar