söndag 30 juni 2019

Persisk lammgryta

Receptet kommer ursprungligen från feeders

Persisk lammgryta
5 portioner
1 kg lammkött 
olja
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 liter vatten
2 kanelstänger
0.5 dl granatäpplesirap
4 torkade citrusskivor
1 citron
1 dl russin 
1 påse saffran
Salt, peppar och eventuellt lite socker.

Skala lök och vitlök. Klyfta löken och skiva vitlöken tunt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet runtom men gör det i omgångar så pannan inte svalar av och du får rejäl stekyta. Lyft upp köttet, sänk temperaturen och stek försiktigt lök och vitlök. Blanda ner kryddor och tomatpure och fräs ytterligare några minuter. Blanda ner köttet igen och resten av ingredienserna. Lägg på locket och låt puttra tills köttet är mört. Smaka av med salt, peppar och socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar