söndag 28 april 2019

Kinesiska revben med klibbigt ris

Ännu ett recept som i original kommer från Feeders.

Kinesiska revben med klibbigt ris
6 portioner
800 g tunna revbensspjäll
4 dl klibbigt ris
svart naturellt te
3 msk soja
En nypa socker
1 knippe salladslökar
Marinad:
1 kub röd fermenterad tofu
1 msk vätska från den fermenterade tofun
0.5 tsk chilibönsås
1 tsk ljus sirap
0.5 tsk sesamolja
2 msk kinesiskt risvin
1 msk riven färsk ingefära

Dela revbenen så att det blir ett revben per stycke. Blanda marinaden och lägg i revbenen. Låt stå i kylen över natten.

Skölj riset och lägg det sen i blöt i teet. Låt stå i minst en timme.

Häll av riset och låt det rinna av ordentligt. Blanda ner riset och övriga ingredienser tillsammans med revbenen och marinaden. Lägg smörpapper i botten på ånginsatserna och fördela revbenen och riset mellan dem. Ställ ånginsatserna på en lagom stor gryta med kokande vatten. Låt det ångkoka en timme, håll koll så det inte kokar torrt under tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar