söndag 14 april 2019

Älggryta med okra


Älggryta med okra
4 portioner
6-700g älgkött
smör
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter
200g okra
3 dl vitt vin
1 dl vatten
1.5 dl vispgrädde
1 msk tomatpure
1 msk svarta vinbärssgele
2 lagerblad
20 krossade grönpepparkorn
6 krossade enbär
vetemjöl
salt och peppar

Tärna köttet i stora bitar. Halvera okran. Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och dela morötterna. Vänd köttet i mjöl blandat med salt och peppar. Bryn köttet i smöret i någon minut. Rör ner grönsakerna och bryn ett par minuter till. Häll på övriga ingredienser och låt koka på låg värme i 1-1.5h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar