torsdag 25 april 2019

Chicken Tikka Masala

Det här receptet är modifierat utifrån ett från feeders.

Chicken Tikka Masala
5 portioner
1 kyckling
smör
0.5 dl tomatpuré
1 chili
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
marinad:
3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 msk gurkmeja
2 msk garam masala
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk mald kardemumma
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matlagningsyoghurt
raita:
3 dl naturell yoghurt
5 cm gurka
1 tomat
2 krm spiskummin
2 krm koriander.

Skala lök och vitlök till marinaden. Mixa marinaden. Stycka kycklingen och dela köttet i grytbitar. Blanda med marinaden och låt stå över natten.

Hacka gurka och tomat fint. Blanda med yoghurt och kryddor.

Lyft ur kycklingbitarna ur marinaden och bryn i smöret. Ta upp kycklingen och häll i marinaden och låt fräsa någon minut. Blanda i tomatpure, chili och krossade tomater. Låt koka i en halvtimme. Lägg i kycklingen igen och häll över grädden. Låt koka tills kycklingen är tillagad helt igenom. Servera med ris, naan och raita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar