måndag 2 april 2018

Örtrostad majskyckling med svamp- och cidersås



Örtrostad majskyckling med svamp- och cidersås
5 portioner
1 kyckling
2 vitlöksklyftor
1 dl hackade färska örter
2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
100g smör
2 äpplen
2 gula lökar
6 dl cider
sås:
300g blandad svamp
2 dl grädde
1.5 msk äppelcidervinäger
salt & peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och pressa vitlöksklyftorna och blanda med de färska örterna, salt och peppar. Fördela kryddsmöret under skinnet på kycklingen. Skala löken. Klyfta löken och äpplena. Lägg kycklingen i en ugnsfast form med lök och äpplen runt om. Häll på cidern och ställ in i ugnen tills kycklingen är klar, ca 1.5h

Dela och stek svampen tills den är torr. Tillsätt grädde, vinäger och salt och peppar. Häll på stekskyn när kycklingen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar