fredag 18 november 2016

Chokladkrisp med limecurd och bär


Chokladkrisp med limecurd och bär
4 portioner
chokladkrisp:
100g mörk choklad
50g ljus choklad
5 dl puffat ris eller rice krispies
limecurd:
2 lime
1 dl socker
50g smör
1 ägg
bär:
8 jordgubbar
20 hallon
2 passionsfrukter

Smält chokladen och blanda med riset. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar när den har stelnat.

Riv skalet av limen och pressa dem. Blanda med hälften av sockret och smöret. Sjud tills sockret har löst sig. Vispa ägg och resten av sockret fluffigt. Blanda äggkräm med smörkrämen och rör ner i kastrullen. Värm försiktigt under omrörning till smeten tjocknar, ta då av plattan.

Lägg upp limecurden på chokladkrispen och dekorera med frukterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar