måndag 21 november 2016

Älgytterlår i lergryta


Älgytterlår i lergryta
4 portioner
800 g älgytterlår
2 gula lökar
1 paket bacon
1 dl lingonsylt
rökt salt
svartpeppar
sås:
5 dl sky
3 dl grädde
soja
lingonsylt

Lägg lergrytan i blöt. Krydda ytterlåret med salt och peppar och bryn dem runt om. Skala och kvadrera lökarna. Dela baconet. Fräs löken lätt med baconen i stekpannan.
Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök och bacon. Koka ur stekpannan och häll i grytan. Lägg till lingonsylten och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader och låt laga i drygt 1h tills köttet uppnått rätt temperatur. 
Koka ihop sky och grädde till en sås och smaka av med soja och lingonsylt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar