Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Schweizisk gryta
4 portioner
800 g högrev
1 dl vetemjöl
2 gula lökar
3-4 st morötter
2 paprikor
200 g champinjoner
4 vitlöksklyftor
1 msk worcestershiresås
400 g krossad tomat
3 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
salt & svartpeppar
Smör och olja till stekning
4 portioner
800 g högrev
1 dl vetemjöl
2 gula lökar
3-4 st morötter
2 paprikor
200 g champinjoner
4 vitlöksklyftor
1 msk worcestershiresås
400 g krossad tomat
3 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
salt & svartpeppar
Smör och olja till stekning
Skala lök och morötter. Dela lök, morötter, paprikor oh champinjoner i mindre bitar.
Skär köttet i tunna skivor, ca en halv centimeter. Dela i bitar så de har sidor på ca 5cm.
Blanda salt, peppar och mjöl och vänd köttet i. Bryn köttet och lyft upp. Stek lök och morötter i samma gryta. Pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt krossad tomat, worcestersås, vatten och buljongtärningar. Låt puttra i 1.5h. Rör ner paprikor och svamp och koka i 30min till.
Servera med tex potatismos
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar