tisdag 26 december 2023

Ost- och baconpiroger

Ursprungligt recept från Culina Vetus.

Ost- och baconpiroger
9-10st
100 g smör
1.5 dl vatten
25 g jäst
0.5 msk socker
0.5 tsk salt
6 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl 
fyllning:
3 paket bacon
1 gul lök
2 dl riven ost
pensling:
olja

Smält smöret och blanda med vattnet. Låt svalan till fingervarmt och rör ner jästen. Rör ner övriga ingredienser och låt jäsa ca 30min.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela bacon och skala och hacka löken. Stek bacon och lök ihop tills löken är mjuk. Blanda fyllningen. Kavla ut degen och tryck ut rundlar. 

Fördela fyllningen på rundlarna och vik ihop och tryck ihop kanten. Lägg på en plåt och pensla med olja. Grädda i 9-10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar