fredag 29 december 2023

Hallouminuggets med salt- och vinägerpotatis och curry- och äpplesås


Hallouminuggets med salt- och vinägerpotatis och curry- och äpplekräm
4 portioner
Hallouminuggets:
2 pkt halloumi
2 dl vetemjöl
2-3 dl äppelcider
3-4 dl pankoströbröd
olja
Salt- och vinägerpotatis:
900 g delikatesspotatis
olja
1 tsk vinäger
salt
Curry- och äpplesås:
1 grönt äpple
2 dl matlagningsyoghurt
0.5 dl majonäs
1 tsk curry
1 tsk honung
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen. Vänd i olja och baka i ugnen i 30-45min.
Blanda mjöl och cider till en slät smet. Dela halloumi i bitar. Doppa halloumin i smeten. Vänd sen i ströbröd. Stek gyllene i olja.
Skala och riv äpplet och blanda med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
Rör potatisen med vinäger och salt när den är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar