Ursprungligt recept från Culina Vetus
Rådjurskorv
12 portioner
1.5kg rådjursfärs
500 g bacon
1 vitlök
1.5msk salt
0.5 tsk vitpeppar
0.5 tsk kryddpepper
1 tsk ingefära
1 dl kokt kall mjölk
Svinfjälster
1.5kg rådjursfärs
500 g bacon
1 vitlök
1.5msk salt
0.5 tsk vitpeppar
0.5 tsk kryddpepper
1 tsk ingefära
1 dl kokt kall mjölk
Svinfjälster
Hacka backen och skala och finhacka vitlöken. Blanda köttfärsen med mjölk, bacon och vitlök. Salta och krydda och arbeta igenom smeten väl. Stoppa smeten ganska löst i fjälster. Bind upp till lagom långa korvar. Varva korvarna med grovt salt. Låt stå över natten. Frys korvar styckvis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar