Gratinerad grönpepparfilé
4 portioner
600g fläskfile
2 msk smör
salt och peppar
sås:
1 köttbuljongtärningar
2 dl vatten
3 dl grädde
3 msk grönpeppar
2 msk redning
potatistoppar:
10 potatisar
4 portioner
600g fläskfile
2 msk smör
salt och peppar
sås:
1 köttbuljongtärningar
2 dl vatten
3 dl grädde
3 msk grönpeppar
2 msk redning
potatistoppar:
10 potatisar
salt
1 ägg
1 msk smör
1 ägg
1 msk smör
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisen och koka den. Häll av vattnet och mosa med ägg och smör. Spritsa ut runt kanterna i en form.
Skiva fläskfilen, krydda och stek den. Lägg i botten på formen. Vispa ur stekpannan med ingredienserna till såsen och låt koka upp. Häll över köttet.
Gratinera i 10-15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar