5 portioner
1 kyckling
2.5 tsk salt
1 gul lök
8 sviskon
2 tsk paprikapulver
1 steksnöre
Sås:
1 msk smör
1 gul lök
4 sviskon
2 tsk råsocker
1 msk balsamvinäger
1 msk soja
3 dl rödvin
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 tsk maizena
Tillbehör:
1 vitlök
8 steklökar
Sätt ugnen på 175°.
Skala och skär löken i kvartar. Strö 0.5 tsk salt inuti kycklingen och fyll den med lök och sviskon. Bind ihop kycklingen. Strö på salt och paprikapulver på kycklingen runt om. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i ca 1h.
Skala steklökarna. Dela vitlöken på mitten. Lägg löken i den ugnsfasta formen med kycklingen och ös kycklingen. Ställ tillbaka i ugnen och låt tillagas i ca en halvtimme till eller tills kycklingen är färdig (75-80 grader). Låt den vila i några minuter (eller tills såsen är klar) innan du skär upp den.
Skala och hacka löken till såsen. Stek löken och sviskonen i smöret tills löken är mjuk. Rör ner sockret och låt det smälta. Tillsätt vinäger, soja, rödvin, vatten och kycklingfond. Låt koka upp och reducera tills ca 4dl återstår. Sila skyn. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och red skyn. Häll ner eventuell steksky från kycklingen i såsen.
Servera kyckling, steklök och sås med tex pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar