10 bitar
7 dl pumpakött
3 ägg
2.5 dl strösocker
1.25 dl olja
1 msk röd hushållsfärg
3,5 deciliter vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
4 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
Till frostingen:
175 g färskost
50 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljpulver
2 dl florsocker
röd hushållsfärg
Till blodet:
2 msk glykossirap
1 tsk röd hushållsfärg
1 tsk kakao
1 vitt marsipan-lock
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform och pudra i kakao.
Skär pumpa-köttet i bitar och koka i lite vatten i 15 minuter. Häll av vattnet och mixa till en slät puré.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i olja, 2.5 dl pumpa-puré och färg. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Rör försiktigt ner dessa i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 40–50 minuter. Låt svalna
Vispa smöret till frostingen vitt och fluffigt. Blanda i florsocker, vaniljpulver och färskost. Droppa i färg tills du är nöjd.
Blodet gör du genom att röra ihop sirap och färg och blanda i kakao tills du har en lagom blodig nyans.
Dela kakan i två våningar. Bred hälften av frostingen och lägg ihop. Bred resten av frostingen över hela tårta. Täck tårtan med marsipan och stänk på blod.
Blodet kan du även använda och stänka över popcorn för en snygg effekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar