Citronrutor
16 st
botten:
100g smör
1 dl florsocker
zest från en citron
3 dl vetemjöl
fyllning:
4 dl florsocker
1 dl vetemjöl
5 ägg
2 dl citronjuice
16 st
botten:
100g smör
1 dl florsocker
zest från en citron
3 dl vetemjöl
fyllning:
4 dl florsocker
1 dl vetemjöl
5 ägg
2 dl citronjuice
Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och socker fluffigt. Blanda i mest och mjöl. Tryck ut i en form täckt i bakplåtspapper. Pricka kakan och grädda i 30min.
Höj temperaturen till 175 grader.
Vispa ägg och socker till en slät smet. Vispa ner citronjuicen och mjölet. Häll ovanpå kakbotten. Grädda i 20-25min. Låt svalna innan du skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar