Knaprig fläsksida
6 portioner
2 kg färsk fläsksida i bit
grovt salt
peppar
1 purjolök
5 vitlöksklyftor
5 lagerblad
5dl öl
5dl köttbuljong
olja
6 portioner
2 kg färsk fläsksida i bit
grovt salt
peppar
1 purjolök
5 vitlöksklyftor
5 lagerblad
5dl öl
5dl köttbuljong
olja
Sätt ugnen på 175 grader
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem. Skiva purjolöken.
Skär fettkappan i rutor. Gnugga in grovt salt och grovmalen svartpeppar. Rosta fettkappan i en het panna. Lyft upp köttet och stek lök, vitlök och lagerblad i oljan tills löken börjar mjukna. Lägg ner köttet ovanpå med fettkappan uppåt. Häll på öl och buljong.
Ställ in i ugnen och låt tillagas i två timmar.
Koka ihop buljongen till halva volymen. Skriva upp köttet och servera med potatis, grönsaker och sky.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar