Skinksliders
10-15 st
bullar:
9 dl vetemjöl
0.5 tsk socker
1 tsk salt
2.75 dl vatten
1.25 dl mjölk
12.5 g jäst
25g smör
1 ägg
skinkröra:
200g skinka
20g grönkål
1.5 creme fraiche
0.5 tsk senap
Rör ut jästen i mjölken. Smält smöret och rör ner det och vattnet. Rör ner salt, socker och vetemjöl. Låt jäsa till dubbel storlek i ca 1.5h. Sätt ugnen på 225 grader. Forma till bullar och lägg på plåtar och jäsa i en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och grädda 10-15 minuter.
Strimla skinkan. Rosta grönkålen i ugnen ett par minuter. Dela grönkålen. Blanda skinkröran. Dela bullarna och fyll med skinkröran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar