måndag 24 augusti 2020

Restaurang Kungsleden

En kväll hade vi bokat bord på restaurangen för att slippa laga mat själva.



Tre av oss valde rentartar med äggkräm och stenbitsrom. De andra gillade det men jag tyckte rommen inte alls passade in.


Isa älskade sina köttbullar i brun sås med pommes.


Jag valde reninnanlår med färskpotatis och kantarellsås. Köttet var okej men kantarellsåsen oätbar, det smakade buljongtärning och hade en konstig konsistens.


De andra två valde älgfile med rödvinssås, smörstekta morötter och pommes. Den rätten var jättegod.


Mandelkaka med bär och vaniljglass var uppskattad.


Rabarbertrifle med vispad grädde. Den var allt för syrlig utan något sött eller fett som bröt av så jag åt inte ens upp hälften.


Blåbärscheesecaken var väldigt uppskattad hos barnen.


Kvalitén hos Restaurang Kungsleden är väldigt variabel. Det känns som en restaurangchef har satt en ambitiös meny men inte fått rätt personal. Viss personal verkar kunna laga sina rätter men andra har sämre kvalité än de flesta syltor...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar