tisdag 4 juni 2019

Marängkaka med vinbär


Marängkaka med vinbär
ca 16 bitar
3 dl socker
75 g smör
5 äggulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2.25 dl kall mjölk
1.5 msk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
2 msk ströbröd
Vinbärsmaräng:
5 äggvitor
5 dl socker
1.5 msk vaniljsocker
3-4 dl repade vinbär

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en långpanna. Rör socker och smör vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15min.
Vispa under äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i sockret och vaniljsockret. Blanda sist i vinbären . Ta ut kakan. Höj temperaturen till 2525 grader. Bred på vinbärsmarängen. Grädda 5 minuter. 
Skär kakan i fyrkanter när den har svalnat. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar