Inspiration från feeders som vanligt.
Macka med paprikakryddad fläsksida och ajvar
4 portioner
Surdegsbröd
Gräddfil
Sallad
Paprikakryddad fläsksida:
1 färsk fläsksida eller fläskkarre
3 tsk salt
0.5 tsk socker
2 tsk bra paprikapulver
1 tsk rökigt paprikapulver
3 vitlöksklyftor
1 msk neutral matolja
Ajvar:
1 aubergine
3 gröna paprikor
0.75 dl olja
1 tsk socker
2 vitlöksklyftor
3 tsk vitvinsvinäger
Salt efter smak
Blanda salt, socker och paprikapulver och klappa in i köttet. Mosa vitlöken i olja och häll över köttet. Låt stå och marinera över natten. Grilla köttet på låg temperatur och skiva sen upp det.
Stick hål på paprikor och aubergine och lägg dem på grillen. Låt dem bli mjuka och svarta runt om, det tar ca en halvtimme. Lägg dem i en plastpåse och låt svalna. Skala och kärna ur paprikan. Gröp ur auberginen. Mixa ingredienserna till ajvar.
Lägg ihop allt till smörgåsar och servera omedelbart
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar