torsdag 2 april 2015

Spandauer


Spandauer
25-30st
250g smör 
2.5 dl kall mjölk 
50 g jäst 
1 ägg 
1 msk socker 
1 krm salt 
ca 8.5 dl vetemjöl 
fyllning: 
2 dl mjölk 
2 msk vetemjöl 
1 äggula 
1 msk strösocker 
1 vaniljstång 
garnering:
1 ägg till pensling 
pärlsocker till garnering

Smula jästen tillsätt mjölken. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm, Lätt på tunna skivor smör. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Koka ihop vaniljkrämen. Kavla ut igen. Skär ut kvadrater på 7 cm. Klicka på krämen på bitarna. Lägg dessa på plåten. Låt jäsa i 1h.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockert och grädda i 250 grader i 8 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar