torsdag 2 april 2015
Spandauer
Spandauer
25-30st
250g smör
2.5 dl kall mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 msk socker
1 krm salt
ca 8.5 dl vetemjöl
fyllning:
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 äggula
1 msk strösocker
1 vaniljstång
garnering:
1 ägg till pensling
pärlsocker till garnering
Smula jästen tillsätt mjölken. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm, Lätt på tunna skivor smör. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Koka ihop vaniljkrämen. Kavla ut igen. Skär ut kvadrater på 7 cm. Klicka på krämen på bitarna. Lägg dessa på plåten. Låt jäsa i 1h.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsockert och grädda i 250 grader i 8 min.
Etiketter:
bakning,
wienerbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar