fredag 30 december 2022

Teriyakiburgare


Teriyakiburgare
4 portioner
600 g köttfärs
1 dl teriyakisås
salt och svartpeppar
olja
picklad rödlök
tomat
gurka
sallad
4 hamburgerbröd
Sojarostad klyftpotatis:
800 g fast potatis
2 msk olja
2 msk ljus soja
2 tsk mörkt socker

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba och klyfta potatisen. Blanda potatisen med olja, soja och socker. Stek i ugnen i 30-40 minuter tills potatisen är klar.

Skiva gurka och tomat. 

Blanda köttfärsen med hälften avi teriyakisåsen. Forma till fyra hamburgare och salta och peppra. 

Stek hamburgarna i 1min på varje sida och pensla med resten av teriyakisåsen

Rosta brödet och servera omedelbart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar