fredag 26 februari 2021

Halloncheesecake med vit choklad


Halloncheesecake med vit choklad
12 portioner
Botten:
250g digestivekexliknande
125 g smör
Cheesecakefyllning:
425g cream cheese
1.25 dl socker
3 st äggvitor
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
250g hallon
chokladlager:
150 g vit choklad
3 dl creme fraiche


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa digestivekex i en matberedare tills de är finsmuliga.  Blanda smulorna och smöret och tryck ut i formen. Ställ in i ugnen och grädda i 3-4min.

Vispa cream cheese, vaniljsocker och socker till en fluffig kräm. Tillsätt äggen och vispa smeten ordentligt.  Vänd ner citronskalet och nästan alla hallonen, spara några till dekoration. 

Häll smeten över botten och ställ in i ugnen. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ca 40min. 

Smält under tiden chokladen och rör ihop med creme fraichen. Bred försiktigt ut over kakan. Dekorera med de sista hallonen. 

Grädda kakan i 5-10min till. Låt svala långsamt och sätta sig ordentligt innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar