torsdag 11 juni 2020

Friterade kycklingben med vitlökssås



Friterade kycklingben
6 portioner
20 kycklingben
1.5 dl mjölk
3 ägg
2 tsk salt
0.5 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk mald vitpeppar
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk mald ingefära
3 tsk vinäger
panering:
6 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
1 msk salt
0.5 tsk chilipulver
0.5 tsk mald vitpeppar
0.5 tsk mald svartpeppar
0.5 tsk vitlökspulver

Vitlökssås
3 portioner
2 dl yoghurt
2 msk majonäs
0.5 tsk vitlökspulver


Blanda mjölk, ägg och kryddor. Lägg i kycklingbenen och låt marinerna några timmar. Blanda ingredienserna till paneringen. 

Blanda vitlökssåsen

Vänd kycklingbenen i mjölet, doppa i vatten och vänd i mjölet igen. Lägg på en tallrik och torka tills friteringen. Fritera i 5min på varje sida på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar