tisdag 7 april 2020

Citronpaj

Citronpaj
12 portioner
Pajskal: 
100g smör 
1 ägg 
3dl vetemjöl 
0.5 tsk bakpulver 
2 msk socker 
Fyllning: 
4 äggulor 
1 ägg 
125g smör 
2.5dl socker 
2dl pressad citron 
rivet skal av 3 citroner

Smält smöret och låt det svala. Vispa ägget. Blanda torrvarorna i en skål. Tillsätt smöret och ägget. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen.Värm ugnen till 225 grader. Grädda pajskalet i ca 10min.

Vispa ihop äggulor med ägget. Smält smör i en kastrull, tillsätt sockret och blanda väl. Häll i äggblandningen, citronsaften och citronskalet och vispa ihop. Sjud på låg värme medan du vispar tills krämen tjocknat. Bred citronkrämen i pajskalet och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar