tisdag 9 oktober 2018

Svamprisotto

Feeders inspirerade till denna mycket mättande rätt.

Svamprisotto
4 portioner
1 msk olja
2 msk smör
4 finhackade schalottenlökar
1 liten bit rotselleri
1 l blandsvamp
3 dl risottoris
3 dl vitt vin
1 l grönsaksbuljong
50g rumsvarmt smör
1 dl finriven ost
5 dl färsk spenat
1 paket bacon
1 påse hasselnötter

Skölj riset ordentligt och låt rinna av. Skala och finhacka schalottenlökar och rotselleri. Stek tills löken är mjuk i oljan och smöret. Häll i riset och rosta det tills det ändrar färg lite. Häll på vinet och låt koka in. Tillsätt buljongen lite i taget och rör regelbundet.

Rensa och dela svampen. Stek den torr i en stekpanna.

Sätt ugnen på 175 grader och lägg hasselnötterna på en plåt. Rosta dem i några minuter. Låt dem sen svalna och gnugga dem mot varandra inuti en handduk.

Sätt ugnen på 225 grader och stek baconet på en plåt i några minuter.

Rör ner svampen, smöret och osten i risotton och rör tills smöret har smält. Vänd ner spenaten innan servering.

Servera med hasselnötter och bacon ovanpå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar