lördag 6 oktober 2018

Mexikansk fläskgryta

Om det inte hade varit för feeders hade jag aldrig kommit på iden att ha physalis i en gryta.

Mexikansk fläskgryta
6 portioner
1 kg fläskgrytbitar
1 tsk salt
1 msk svartpeppar
3 msk matolja
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 färsk chili
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 kanelstång
1 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk mejram
1 msk oregano
3-4 dl vatten
1 ask physalis
salt, svartpeppar och limesaft för avsmakning

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Bryn köttet och stek löken och chilin mjuk med det. Blanda ner kryddorna och vattnet och låt köttet puttra i en halvtimme. Halvera physalisarna och låt koka några minuter i grytan. Smaka av grytan och servera gärna med ris och yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar