måndag 17 september 2018

Italiensk kycklinggryta


Receptet på denna smakrika kycklinggryta kommer ursprungligen från Feeders.

Italiensk kycklinggryta
4 portioner
1 stor kyckling
1 aubergine
olja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 dl rött vin
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
1 buljongtärning
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 tsk hackad färsk salvia
1 tsk hackad färsk timjan
1 burk svarta bönor
2-3 spetspaprikor
salt och peppar

Stycka kycklingen i delar, med fördel dela filéerna i 3-4 bitar och övriga delar i ungefär lika stora bitar.
Dela auberginen i bitar, lägg den i ett durkslag och salta rikligt
Skala och hacka lök och vitlök

Fräs kycklingen i en gryta och ta sen upp den. Skölj och stek auberginen i rikligt med olja och ta sen upp den. Stek lök och vitlök mjuk. Tillsätt tomatpuren och fräs en liten stund. Tillsätt vin och krossade tomater och låt koka ihop till halv volym.

Lägg i kyckling och kryddor i grytan och koka i en halvtimme. Häll av bönorna och skölj och dela paprikorna. Lägg i alla kvarvarande ingredienser i grytan och låt puttra en halvtimme till.

Smaka av med salt och peppar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar