tisdag 25 september 2018

Äpplepaj med pinjenötter

Den här äpplepajen kommer från ett historiskt recept tolkat av Huys Uylenburgh.

Äpplepaj med peppar
8 portioner
4-5 äpplen
0.75 dl socker
1.5 tsk kanel 
0.5 tsk torkad ingefära
0.5 dl pinjenötter
0.5 dl russin
25g smör
pajdeg:
50g smör
1.5 dl vatten
4.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda socker och kryddor till äpplena. Skala, kärna ur och dela äpplena. Lägg äpplebitarna och russinen i kryddblandningen och skaka om.

Koka upp vatten och smör till degen, tag av från värmen när smöret har smält. Rör i vetemjöl och salt. Tryck ut degen i formen eller kavla ut den. Häll på äpplena och russinen med kryddorna , strö över pinjenötterna och klicka ut smöret. Grädda i 45-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar