fredag 7 september 2018

Äppelbullar med kokos

Tipset på kombinationen kommer från Underbara Clara.


Äppelbullar med kokos
ca 35st
4 dl mjölk
50 g jäst
1.75 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mjukt smör
2 tsk kardemumma
1 dl strösocker
3 äpplen 
2 dl kokosflingor
Ägg till pensling

Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills klumparna löst upp sig och blanda i socker, ägg och salt. Tillsätt mjölet men spara någon deciliter till utbakning. Arbeta degen ordentligt och låt jästa i en timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen och kavla sen ut den. Bred ut smöret och strö över resten av fyllningen. Rulla ihop och skär i bitar och lägg på en plåt och låt jäsa i ca 45min

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 8min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar