måndag 27 mars 2017

Kvæfjordkake


Kvæfjordkake
16 portioner
sockerkakssmet:
150g smör
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 äggulor
0.75dl gräddmjölk
maräng:
5 äggvitor
3 dl socker
1.5 dl hackad mandel
fyllning:
4 portioner vaniljkräm
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna och smörj sidorna. Vispa smör och socker luftigt. Rör ner resten av ingredienserna till sockerkakssmeten. Bred ut i långpannan.  Vispa äggvitor och tillsätt socker och fortsätt vispa. Vänd ner mandeln. Bred ovanpå sockerkakssmeten. Grädda i 30minuter.

Vispa grädden med vaniljsockret och blanda med vaniljkrämen. När kakan har svalnat dela den på mitten och lägg den en halvan på den andra med fyllningen emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar