fredag 3 mars 2017

Hallonmums

Iden att göra hallonmums istället för kärleksmums kommer från Underbara Clara.

Hallonmums
125 smör
2 ägg
2.5 dl socker
0.5 dl solrosolja
2 msk mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl frysta hallon
glasyr:
1 dl färska eller frysta hallon
75 g smör
100g cream cheese
1 msk vaniljsocker
3.5 dl florsocker

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, olja och mjölk. Blanda ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Klä en ugnsform (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och häll smeten i den. Fördela hallon över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

Mosa hallonen med en gaffel och sila hallonmoset genom en finmaskig sil. Blanda hallonmoset med övriga ingredienser till glasyren. Bred ut över den avsvalnade kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar