fredag 25 september 2015

Cashew Kormagryta, raita, naan och mangolassie

Allt började med ett recept på naan från Amys piece of cake och sen hittade jag lite fler recept jag utgick från och skapade en hel middag.



Indisk Cashew Kormagryta
4 portioner
1 msk olja
1 lök, hackad
1 msk färsk ingefära, finhackad
2 tsk malen koriander
2 tsk garam masala
2 vitlöksklyftor, finhackade
2,5 dl vatten
1/2 dl rostade cashewnötter, mixade/malda
2 tomater, hackade
1 liten zucchini, riven
1 röd paprika, skuren i strimlor
2 msk tomatpuré
salt, smaka av med
1 kyckling

Stycka up kycklingen. Hetta upp olja i en panna/gryta på medelvärme. Tillsättt lök och stek tills den är gyllene, ca 7 min. Rör om lite då och då. Tillsätt därefter ingefära, koriander, garam masala och vitlök. Stek ytterligare i 2 minuter under omrörning. Tillsätt sen kycklingen och bryn den.
Tillsätt vatten, cashewnötter, tomater, squash/zucchini, paprika, tomatpuré, lite salt. Koka upp, lägg på locket och sänk värmen. Låt det småputtra i 10-16 minuter.
Naan
4st
25 g jäst
3.5 dl vatten
2,5 dl naturell turkisk yoghurt
10 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 msk olja
2 msk honung 

Lägg in en baksten i ugnen om du har en sådan och sätt ugnen på full effekt. Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Tillsätt socker och salt och rör tills allt löst upp sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till. 

Stjälp upp på bakbordet och dela i fyra delar. Knåda delarna. Kavla ut dem till 0.5cm tjocklek. Grädda 2-3 minuter på varje sida.


Raita
2,5 dl mild yoghurt
1 krm koriander
1 krm spiskummin
1 krm garam masala
salt och peppar
0,5 st hackad gurka
1 st hackad tomat

Blanda och servera.


Mangolassie
2 portioner
2 dl mangojuice
2 dl turkisk youghurt

Mixa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar