Fylld lök
8 portioner
2 nät stora lökar, ca 8st.
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
hackad persilja
1 msk olja
2 dl vatten
Fyllning:
500g köttfärs
2 dl ris
2 msk tomatpure
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
0.5 tsk mald svartpeppar
1 tsk gurkmeja
0.5 tsk sjukryddor
Skala och skär av ändarna av lökarna. Skär in till mitten från toppen till botten på varje lök. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 5min. Låt svalna.
Blanda fyllningen. Separera lagren lök. De små innersta lagren lägger du åt sidan och finhackar och blandar i fyllningen.
Fyll löklagren och rulla ihop. Lägg i en gryta. Häll på krossade tomar, lagerblad, hackad persilja ,olja och vatten. Låt puttra i 40min.
Servera med yoghurt eller vitlökssås och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar