Mandelkakor med Amaretto
30-35 kakor
1 bittermandel
200 g sötmandel
1.5 dl socker
1 msk amaretto
2 äggvitor
florsocker att rulla i
30-35 kakor
1 bittermandel
200 g sötmandel
1.5 dl socker
1 msk amaretto
2 äggvitor
florsocker att rulla i
Sätt ugnen på 200°C. Hacka eller riv bittermandeln. Mixa sötmandeln fint i matberedare. Tillsätt bittermandel och socker och mixa ytterligare. Häll i en bunke och rör ner amaretto och äggvitorna.
Lägg florsocker på en tallrik
Klicka ut en rågad tesked av den kletiga smeten i florsockret. Vände på kakan. Forma lätt och lägg på en plåt.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar