Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Finsk bärpaj
8 portioner
pajdeg:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
zest från 1 citron
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6-7 dl bär, tex blåbär
8 portioner
pajdeg:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
zest från 1 citron
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6-7 dl bär, tex blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Rör socker och smör poröst. Tillsätt övriga ingredienser till degen och rör snabbt ihop. Tryck ut i en pajform.
Blanda allt utom bären till fyllningen. Lägg bären i botten på pajen. Häll på smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar