Skotsk köttsoppa
8-10 portioner
0.5 dl olja
1kg högrev
1 gul lök
4 kycklingbuljongtärningar
1.5 dl vatten
1.25 dl korngryn
4 morötter
1 majrova
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
libsticka
2.5 dl grönkål
2 msk persilja
salt och svartpeppar
8-10 portioner
0.5 dl olja
1kg högrev
1 gul lök
4 kycklingbuljongtärningar
1.5 dl vatten
1.25 dl korngryn
4 morötter
1 majrova
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
libsticka
2.5 dl grönkål
2 msk persilja
salt och svartpeppar
Tärna köttet i 1-2 cm kuber. Skala och hacka löken. Skala och tärna morötter och majrova. Skiva purjolöken. Skala och pressa vitlöken. Hacka libstickan. Strimla grönkålen.
Bryn köttet i oljan. Rör ner löken och stek den mjuk. Tillsätta buljongtärning, vatten och korngryn. Låt sjuda i 1-1.5h. Tillsätt morötter, majrova, purjolök, vitlök och libsticka. Låt puttra i 30-60min. Tillsätt grönkål och persilja och låt koka 15-30min. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar