söndag 29 september 2019

Pizzapaj

Ännu ett recept på feelgood mat från feeders.

Pizzapaj
7 portioner
Pizzadeg:
25g jäst
1.5 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olja
2.5 dl vatten
6 dl vetemjöl special
0.5 dl majsmjöl
Fyllning:
600g riven ost
1 burk ananas i bitar
1 paprika
300g rökt skinka
150g champinjoner
1 paket kryddig korv
5 dl tomatsås

Rör ut jästen i vattnet. Rör i salt, socker och olja. Blanda ner mjölet och arbeta ihop. Stå och jästa under 3h och dra i degen regelbundet så att glutentrådarna utvecklas ordentligt.

Sätt ugnen på 225 grader.

Tryck ut degen i botten på en stor ugnsfast form, tryck upp den ända upp på väggarna i formen. Strö ut en tredjedel av osten i botten. Skiva champinjonerna, paprikan och korven. Tärna skinkan. Lägg fyllningen ovanpå osten. Lägg på hälften av den kvarvarande osten. Häll över tomatsåsen och strö över resten av osten.

Ställ in i ugnen och täck formen med något och grädda i 20minuter. Ta bort locket och grädda ytterligare 10 minuter. Låt pizzapajen vila i 10 minuter innan du skär upp den så den håller ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar