måndag 19 november 2018

Halloweenmys


Barnen tryckte och målade dekorationen att lägga på bordet medan jag gjorde spöken av klubbor, snöre, tejp och hushållspapper. Jag knöt snöret runt klubban och tejpade runt klubbhuvudet och trädde genom ett hål i mitten av pappret och målade sen ögon och mun och hängde upp dem.


Vi skalade äpplena och gröpte ur mun och ögon i dem och torkade dem i ugnen på 50-75 grader i en halvtimme eller så tills de skrumpnade ihop lite. Sen la vi dem i glas och hällde över äpplemust.



Muffins med fakeglas
12st
1 dl filmjölk
0.75 dl matolja
2 tsk röd karamellfärg
2 ägg
0.5 tsk vaniljsocker
1.75 dl socker
1 tsk bakpulver
2.75 dl vetemjöl
Fyllning:
0.75 dl jordgubbssylt
Glasyr:
75 g cream cheese 
25 g smör 
1 tsk vanilj 
2 dl florsocker
Dekor:
Jordgubbssylt
Sockerglas:
8 msk strösocker
3 msk glykossirap
2 msk vatten


Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ner oljan i äggblandningen. Blanda i mjöl och bakpulver. Rör ner filmjölken och karamellfärgen. Fyll muffinsformarna halvvägs, klicka i sylten och fyll på med resten av smeten. Grädda i ca 15min.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och olja in den. Blanda ingredienserna till sockerglaset i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka till 140 grader, använd kökstermometer. Ta bort kastrullen från plattan direkt, för annars kan glaset bli brunt. Häll upp sockersmeten på bakplåtspappret och låt stelna helt. Krossa sen med tex en kavel.

Rör ihop glasyren. Bred ut på muffinsen. Tryck i "glassplitter "och ringla över lite sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar