torsdag 4 maj 2017

Butterchicken


Butterchicken
5 portioner
3 kycklingbröst
6 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
sås:
2 gula lökar
25g smör
1 burk krossade tomater
100g cashewnötter
6 vitlöksklyftor
2 msk maltvinäger
0.5 dl socker
1 tsk garam masala
2 msk paprikapulver
1 dl grädde

Strimla kycklingbrösten. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med övriga kryddor och kycklingstrimlorna. Låt stå i 20min och marinera.
Skala och hacka lökarna. Stek löken mjuka i smöret. Tillsätt krossade tomater, cashewnötter, vitlöksklyftor, vinäger, socker, garam masala och paprikapulver. Låt koka i 20minuter. Mixa och sila. Koka upp och rör ner grädde. Stek kycklingen och vänd ner den i såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar