Japansk långkok med nudlar
5 portioner
800g högrev
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
40 g ingefära
5 dl vatten
2 dl japansk soja
2 msk socker
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
40 g ingefära
5 dl vatten
2 dl japansk soja
2 msk socker
smör eller olja
Till servering:
200 g risnudlar
1 pak choy
200 champinjoner
180 böngroddar
150 sojabönor utan skal
2 rödbetor
3 salladslökar
Till servering:
200 g risnudlar
1 pak choy
200 champinjoner
180 böngroddar
150 sojabönor utan skal
2 rödbetor
3 salladslökar
Skala och klyfta lök och vitlök. Skala och skiva ingefäran. Bryn köttet i smör eller olja runt om. Lägg i övriga ingredienser och koka i 2-3h tills köttet är mört. Sila av buljongen
Dela pak choi. Kvadrera och stek svampen. Skiva rödbetorna. Dela salladslökarna. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketen. Häll det kokande vattnet över rödbetorna och låt stå ett par minuter medan du delar köttet och häll sen av.
Servera allt i olika skålar och glöm inte buljongen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar